Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Teljes fogpótlás fogbeültetéssel: a protézis alternatívája

Posted on October 10 2012

Teljes fogpótlás fogbeültetéssel: a protézis alternatívája

Légy ödvözölve a blogomon, Kedves Látogató! Az oldalam az egészséges életmóddal, természetes szépséggel és egészséggel kapcsolatos témákkal foglalkozik, ezért hoztam létre a blogot. A bejegyzések többsége tehát ezen témakörökmentén mozog majd, eltekintve majd néhány személyes jellegű poszttól.

Az első bejegyzés témája is valamilyen szinten az egészséghez, az egészséges életmódhoz és a szépséghez kapcsolódik, jóllehet jelentős személyes élmény áll a háttérben. Édesanyámnak ugyanis egy hosszabb és fájdalmas esztétiki fogászati beavatkozáson kellett átesnie, ugyanis a korábbi protézise állandóan meglazult, kényelmetlennl vált már számára a viselése. A fogorvosa ugyanis említett neki egy korszerű módszert, amely a fogbeültetés vagy implantáció elvéhez hasonlóan nem kivehető, hanem fix fogpótlást kínál, és sokkal hosszabb az élettartama is.

Korábban is létezett már a fogbeültetés Budapesten, de teljes fogpótlást fogbeültetéssel korábban nem végeztek ilyen széles körben ilyen magas minőségben. Az eljárás során 4 darab titán implantátumot ültetnek a páciens állkapcsába, majd később ezek tartják a teljes fogsort.

Jelenleg ez a legkorszerűbb módja a teljes fogpótlásnak, és bár az eljárás meglehetősen drága és hosszadalmas, az eredményt látva megérte az álozatot. Édesanyám fogai szebbek, mint az enyémek, az új, mesterséges fogak színében és formájában teljesen megegyeznek az eredeti, ép és egészséges fogakéval.

Korábban én is gondolkodtam a fogbeültetésen, ugyanis hátul korábban kihúzták az egyik fogamat, és az eljárás segítségével újra teljes lehetne a fogsorom. Eddig drágának tartottam, viszont most, hogy tudom, hogy az eredmény élettartama akár 40 évnél is több lehet, azt hiszem érdemes belevágni.

Comment on this post